V ?lánku sa nachádza preh?ad obsahu vitamínu K v 100g najfrekventovanej?ích potravinách.
Stredné hodnoty získané z Booth et al.(1993,1995), Koiwu et al.(1997)
Piironen et al.(1997) a Shaerer et al. (1996). Boli pou?ité hodnoty vo varených
a ?erstvých potravinách. Obsah vitamínu K sa mô?e lí?i? v závislosti od zdroja
oleja pou?itého pri príprave potravy.
Vitamín K v potravinách:
Zelenina |
ug/100g |
Kel |
440 |
?penát |
380 |
Zelený ?alát |
315 |
Brokolica |
180 |
Ru?i?kový kel |
177 |
Kapusta |
145 |
?parg?a |
60 |
Zelená fazu?a |
33 |
Zelený hrá?ok |
24 |
Uhorky |
20 |
Karfiol |
20 |
Zeler |
12 |
Mrkva |
10 |
Cuketa |
3 |
Paradajky |
6 |
Cibu?a |
2 |
Zemiaky |
1 |
Tuky a oleje |
ug/100g |
Sójový olej |
193 |
Olivový olej |
55 |
Slne?nicový olej |
3 |
Margarín |
42 |
Maslo |
7 |
Ostatné potraviny |
ug/100g |
?o?ovica |
22 |
Pe?e? |
5 |
Vajce |
2 |
Surové mäso a ryby |
<1 |
Mlieko |
<1 |
Jogurt (nízkotu?ný) |
0,3 |
Jogurt (10% tuku) |
0,8 |
Chipsy |
15 |
Hranolky |
5 |
Lasagne |
5 |
Pizza |
4 |
Hot dog |
3 |
Chlieb |
3 |